Tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din bloggDet finns många sätt för dig att tjäna pengar på din blogg. Som i många andra fall så är det fantasin som sätter gränserna. Men har man inte tjänat pengar på en blogg tidigare så kan det vara svårt, man gissar sig fram och vet inte om det kommer ge önskat resultat.
Därför tänkte jag gå igenom dom vanligaste sätten att tjäna pengar på, så att du har något att utgå ifrån.

Annonsnätverk

Att skapa ett konto hos ett annonsnätverk är absolut något jag tycker du bör göra. Det är gratis och du förbinder dig inte till något. Men du får möjligheten att se vad annonsnätverken har för anslutna företag och vad för annonser du kan visa genom dom. Här är ett urval av dom annonsnätverk som finns.

Annonsprogram hos företag

Annonsprogram är ett bra alternativ om du känner till ett specifikt företag vars annonser du vill visa på din hemsida. Ersättning och villkor varierar, så läs på innan du väljer något. Här är ett urval av dom företag som har egna annonsprogram.

Reklam i dina videor

Dessa företag riktar inte in sig på ren reklam, utan reklam i kombination med videoklipp. Laddar du upp videoklipp hos dessa sajter så läggs det till reklam och du får ta del av intäkterna. Utöver dom som står här nedanför så finns ju YouTube, men där måste du komma upp i många visningar för att ta del av intäkterna.

Övriga tjänster

Det här är tjänster som har riktat in sig just på bloggare som vill tjäna pengar. Just därför skulle jag vara lite försiktig med dessa.
Det är ett bra alternativ om du vill göra så lite som möjligt själv. Men jag har fått intrycket av att dom tar en större del av intäkterna själva, jämfört med annonsnätverk.
You may also like...

1 Response

  1. 4 april, 2014

    […] Om du inte redan har valt vilka annonser du vill visa på din sajt kanske mitt inlägg ”Tjäna pengar på din blogg” kan vara till hjälp. Där går jag igenom annonsnätverk, annonsprogram […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − sjutton =