Headspace – En app som hjälper dig i vardagskaoset

Idag hittade jag en app jag verkligen tycker om. Den heter Headspace.

Vad är det för en app?

Syftet med headspace är att du ska kunna slappna av.
Vardagen kan vara stressig, och därför är det viktigt att du kan kloppla av när tillfälle ges. Men det är ofta lättare sagt än gjort!
Med headspace guidas du, under tio minuter om dagen, genom en meditationsliknande stund. En röst talar om för dig vad du ska fokusera på. Och helt plötsligt sitter du där, lugnoch avslappnad. Även om du inte trodde det var möjligt till en början.

Men… eh… meditation? Är det något för mig?

Jag kan själv känna att meditation är lite flummigt, och är inte helt bekväm med det. Men jag gav den här appen ett försök när jag satt på bussen hem ifrån jobbet idag. Det hade varit en stressig dag, mycket skulle göras i otroligt högt tempo. Och sånt är svårt att bara släppa när man går därifrån. Även om man inte nödvändigtvis tänker på jobbet, så sitter stressen på något vis kvar i kroppen.
Men efter att ha gett den här appen tio minuter, så var jag fullkomligt lugn och avslappnad. Så meditation må vara flummigt. Men headspace gör dig gott!

Och bäst av allt? Den finns både till iPhone och Android!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + 3 =