Hur min iPad underlättar mina studier

Jag har många gånger fått frågan vad jag använder min iPad till egentligen. Dom som känner mig vet att jag använder den mer än min mobiltelefon eller dator, så jag får verkligen ut det mesta av min iPad.
Ett användningsområde där den verkligen kommer till sin rätt är i mina studier. Så jag tänkte visa hur min iPad kommer till användning i studierna, och hoppas att du som har en iPad får lite inspiration 🙂

Alla dokument på en plats

Jag ser alltid till att ha mina dokument samlade i iPaden. Det innefattar mina anteckningar ifrån föreläsningar, seminarium och när jag läst ifrån kurslitteraturen. Men även kursplan, schema och artiklar som ska läsas i olika kurser.
Tidigare använde jag iBooks till alla mina PDF-filer, men idag använder jag GoodReader i den utsträckning det går. Där kan jag smidigt sortera alla filer (efter vilken kurs de tillhör) och det bidrar med en överskådlighet som jag verkligen tycker om.

I GoodReader kan jag enkelt får en överblick på alla mina dokument

I GoodReader kan jag enkelt får en överblick på alla mina dokument

När det gäller anteckningar har jag testat mig fram och i dagsläget varierar jag fortfarande. Ibland skriver jag för hand i ett anteckningsblock. Då fotograferar jag sidorna för att sedan lägga in i GoodReader. På så sätt kan jag läsa anteckningarna även om jag inte skulle ha blocket med mig. Kameran på iPad Air 2 fungerar så bra att jag aldrig behöver oroa mig över att det inte skulle vara läsbart.

Andra gånger tycker jag om att skriva direkt i iPaden. Då använder jag mig av min Adonit Jot Pro penna och appen Notability. Det fungerar riktigt bra! Enda anledningen till att jag varierar mellan anteckningsblock och iPad är att jag känner mig nostalgisk och vill testa ”det gamla hederliga” igen. 🙂

En av mina mindre röriga anteckningar i Notability :-)

En av mina mindre röriga anteckningar i Notability 🙂

Läser kurslitteratur

Jag läser min kurslitteratur i iPaden så fort jag får möjlighet till det. Då slipper jag bära runt på tunga böcker, och jag kan enkelt söka i boken även om innehållsförteckningen inte är till någon hjälp. Jag brukar använda mig av iBooks då. Men i vissa fall krävs Adobe Reader DC, det är när jag lånar böcker online via skolans bibliotek.

Kommunicerar med klasskompisar

I mitt program ingår grupparbeten i varje kurs. Så det har varit viktigt att kunna kommunicera med klasskompisarna även när vi inte varit i skolan. För att planera när vi ska träffas, men även för att samarbeta ifrån olika platser.
Då har skype i kombination med Google Drive varit väldigt hjälpsamt. Vi pratar via Skype och arbetar med dokument som vi skapat eller laddat upp till Google Drive.
Vill man redigera dokument via iPaden så fungerar det faktiskt väldigt bra. Men man behöver ladda ner apparna Google Dokument, kalkylark osv.
Facebook Messenger fungerar också bra för att snabbt stämma av vilken tid man ska träffas eller liknande.

Pluggar inför tentan

När jag pluggar inför tentan använder jag alltid min iPad. Alltid! Jag har nämligen hittat en app som jag verkligen älskar.
Den heter Flashcards och gör precis som det låter – Flashcards. På ena sidan skriver jag ett begrepp jag behöver kunna, på andra sidan definitionen. Ibland med bilder för att förklara mer utförligt. Här skapar jag Flashcards för allt som är viktigt att kunna.
Sen övar jag genom att granska korten, göra quizar, spela spel med dem osv. Alla funktioner finns i appen och den gör det faktiskt roligt att plugga inför tentan!

Såhär ser det ut när jag läser igenom de flashcards jag har skapat för ett ämne

Såhär ser det ut när jag läser igenom de flashcards jag har skapat för ett ämne

Så det är alltså hur jag använder min iPad till i studierna. Mycket går att göra även med datorn eller mobilen. Men mobiliteten, skärmstorleken och den intuitiva designen i en iPad gör den till mitt förstahands val 🙂

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 18 =