Hur information kommer att förändra framtidens designarbete

Hos readwrite läste jag en intressant artikel om hur den ökade mängden information som finns tillgänglig kommer att förändra sättet vi gör affärer på. Det var en väldigt intressant artikel som jag skulle vilja rekommendera, men även dela med mig mina tankar om.

Du kan läsa artikeln här:
”6 Ways Analytics And The Internet Of Things Will Transform Business”
Scott Amyx som skrivit artikeln tar upp lärdomar ifrån årets IBM Insight’s konferens. Bland annat om hur design kommer att förändras framöver, vilket jag håller med om. Nu pratades det mest om designprocessen i artikeln, men det fick mig att börja fundera på det vi designar och hur det kommer att utvecklas med tiden.

Framtidens designparadigmer

När jag läste kursen Interakation och Mobilitet pratades det mycket om olika designparadigmer som tidigare varit normen. Det började med CLI, sedan kom GUI och idag befinner vi oss mer i en designparadigm som kretsar kring det mobila användandet av enheter, den kallas för NUI.
Eftersom vi har genomgått så stora förändringar i hur våra digitala enheter (mobil, surfplatta, dator, wearables) ska se ut och fungera så är jag helt övertygad om att utvecklingen kommer att fortsätta i nya riktningar framöver.

Framtidens designprocesser

För att återkomma till artikeln jag ville tipsa om så nämner dom där att designprocessen kommer att förändras i och med att vi får mer information att gå efter. Det är en intressant teori, som faktiskt känns helt rimlig.
Om vi exemplevis ser hur mycket information vi har om våra besökare via verktyg som Google Analytics så känns det rimligt att anta att den informationen till stor del kommer att vara med och påverka framtagandet av nya produkter. Tidigare har designprocessen innefattat stora undersökningar och långdragna intervjuer med potentiella användare. Men om företag är inne på sin andra, tredje eller tusende produkt vore det både ekonomiskt och smart att använda sig av information som insamlats i och med användandet av deras existerande produkter på marknaden.

Men vad tror du? Kommer vi se en stor förändring av designprocessen och dess resultat ju mer information vi har att arbeta med?

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + tjugo =