Jag testade att köpa iPad fodral via Ali Express

När mitt iPad fodral nyligen gick sönder efter att ha fått ta en smäll för mycket kände jag att det var dags för ett nytt. Det var inte så trasigt att det inte gick att använda ett tag till, så jag hade tid på mig att välja mitt nya fodral med omsorg.

Letade i dom ”vanliga” butikerna först

Jag åkte runt till Elgiganten och Media Markt, men hittade inget som kändes sådär klockrent. Fodralen var rätt så dyra dessutom, och det gjorde valet ännu svårare. Varför betala en femhundralapp eller mer för ett fodral som inte har alla funktioner jag är ute efter?

Beställde ifrån Ali Express istället

När jag kom hem satte jag mig vid datorn och bläddrade igenom alternativen jag kunde beställa via Ali Express. Dom fodralen var betydligt billigare. Ett fodral som var väldigt likt det Elgiganten ville sälja för 499 kr, kostade via Ali Express under hundralappen. Det slutade med att jag beställde hem 3 olika fodral.

D-Park Sleeve

Varje gång jag tar ut min iPad ifrån fodralet så slås jag av hur tunn den verkligen är. Det har gjort mig nyfiken på en sleeve som jag bara använder när jag bär med mig iPaden i väskan eller liknande. Tanken var att jag skulle kunna använda iPaden utan fodral resten av tiden. Valet föll på det här fodralet.

Det här fodralet mötte mina förväntningar på dom flesta punkterna. Det är smidigt att stoppa ner iPaden i sleeven och bära med sig. Men fickorna på utsidan är ju faktiskt onödiga, jag skulle aldrig våga lägga något i ett fack utan möjlighet att stänga facket. Sen är materialet lite mysko. Det känns som att det kan gå sönder om jag böjer det för mycket. Om det är sant vet jag inte, jag har inte velat försöka. Använder det väldigt sällan, mest när det är jättekallt ute och jag vill ha ett extra skydd till iPaden.

Apple Smart Case kopia

Apples fodral är riktigt fina, men oj så lite man får för pengarna. När jag hittade den här kopian för 99 kr kändes det värt att testa. Såhär i efterhand kan jag säga att det kanske var ett dumt beslut. Och definitivt inget jag rekommenderar någon annan. Det slutade med att jag fick pengarna tillbaka för det är fodralet, då det var av så låg kvalitet. Vill du läsa mer om fodralet så finns det här

Där knapparna sitter på iPaden ska fodralet lämna utrymme. Antingen via hål, eller i det här fallet ska det vara format efter knapparna. Det hade dom helt missat här. Det måste blivit något fel vid produktionen för det såg verkligen halvdant ut. Materialet var också väldigt udda, det var som en kartongskiva i mitten. Jag är i alla fall glad att jag fick pengarna tillbaka, även om det tog några mailvändor.

Lädernotebook

Jag hade ett otroligt fint läderfodral till min första iPad. Jag köpte det på Brookstone i Indianapolis när jag var där. Därför valde jag att beställa det här fodralet som påminde mycket om det första jag hade.

Det här är det enda av dessa tre fodral som jag faktiskt tycker om. Jag använder det ibland, men saknar 360-funktionen som jag hade i mitt förra fodral. Behöver man inte den funktionen så är det här ett jättebra alternativ 🙂

Slutsatser om köp via Ali Express

Jag kan inte påstå att jag är jättenöjd med mina köp. När det kom till kvalitet mötte fodralen inte mina förväntningar. Men däremot var jag imponerad av att jag kunde spåra paketen hela vägen från Kina, det trodde jag faktiskt inte skulle gå. Med olika postsystem som ska samverka osv. Ifall jag hittar något intressant hos Ali Express i framtiden så kommer jag nog inte att dra mig för att testa igen. Det kan ju vara så att jag hade otur med dessa fodral. Men då ser jag till att lusläsa produktbeskrivningen och vara lite extra kritisk innan jag klickar på köp 😉

You may also like...

1 Response

  1. Jan Ivarson skriver:

    Jag köpte en ZAGG Rugged book till min iPad Pro 9.7. Tung men bra med tangentbord.
    Köpte även en Pencil. Utmärkt att texta på 5 mm rutat ”papper” i Notability utan att nyttja försoningsruta.

    Önskar du kan beskriva i vilka dokumentteer man lian använda Pencil. Jag skulle vilja rita på kommunens kartor men det verkar bara gå i vissa program. Dessutom kan Pencil användas i Anteckningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 + fjorton =