Få kontroll över familjens Wi-Fi med iKydz

På Kickstarter finns det just nu en kampanj för en ny produkt som kan vara riktigt användbar för barnfamiljer. Den här produkten heter iKydz och kommer i form av en liten dosa. Genom att koppla in den här dosan i din router kan du sedan med en app styra uppkopplingen i hemmet.

Dessa funktioner får du med iKydz

När du har iKydz inkopplat hemma ska du kunna stänga av internetuppkopplingen till valfri enhet. Du kan då välja att göra det på obestämd tid, enligt ett schema eller bara för en middagspaus. Dessutom kan du blockera vissa hemsidor, så att dina yngre barn inte hamnar på olämpliga sajter när de sitter vid datorn.

iKydz hårdvara

Viktig för barnens säkerhet eller skadlig för deras integritet?

Jag var till en början inte säker på om jag skulle skriva om den här produkten. Jag vet att den här sortens tjänst finns för datorer sedan tidigare, och jag har inte känt mig helsåld på idén. Jag har alltid stått fast vid att alla bör få göra sina egna val, även om det innebär att man sitter vid datorn tills ögonen går i kors. Det är så man hittar sin passion och upptäcker sina egna gränser. Men just iKydz riktar in sig tydligt på barnfamiljer och förespråkar den här typen av kontroll för barnens bästa. I en tid då barn spenderar flera timmar varje dag framför en teve, dator eller surfplatta kanske det inte är en dålig idé ändå?

Grundaren berättar själv om behovet av iKydz

Vad tycker du om iKydz? Är det viktigt att ha sådan kontroll, eller kan det rent av vara skadligt för familjen?

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 2 =