En liten jämförelse: Android vs iOS

God morgon, jag hoppas att du har fått ditt morgonkaffe och en bra start på dagen 🙂
Jag tänkte dra igång den här veckan med att skriva om den eviga kampen – Android vs iPhone. Jag har skrivit om det här tidigare, när jag gick över från Android (som jag haft ”hela livet”) till iPhone. Du kan läsa det inlägget här.
Nu när jag satt och läste de senaste tekniknyheterna så kom jag över en artikel hos Android Police där de listade listade saker som de anser att iOS gör bättre än Android. Kul tycker jag! Tänkte att vi kan gå igenom deras lista och se om vi håller med.

Så vad innehåller deras lista?

Att användare har möjlighet att ringa och SMS:a över flera olika iOS enheter är den första punkten som jag verkligen kan skriva under på. Det är väldigt smidigt att få notiser om samtal även på min iPad, eftersom det ofta händer att jag glömt slå på ljudet på min mobil efter träning eller föreläsning. Dessutom kan jag sitta vid datorn och SMS:a när det kanske inte passar att ha mobilen framme, bonus! 🙂

Flera möjligheter till back-up

En annan sak som tas upp som en fördel med iOS är att det går att ta back-up både till iCloud och datorn (via iTunes). Men jag saknar bättre funktionalitet här även för iOS. iCloud är otroligt smidigt sätt att ta back-up på, men det blir fullt så snabbt! Dessutom ökar inte utrymmet för varje ny Apple pryl du köper, minuspoäng! 🙁

Färre appar i bakgrunden = bättre batteritid?

En annan sak de hävdar att iOS hanterar bättre än Android är batteritiden. Det skulle då bero på att iOS inte tillåter appar att göra lika mycket i bakgrunden som på Android. Det här kan säkert stämma. Men när jag hade Android fanns det en mängd bra appar som hjälpte till med att hålla koll på, och åtgärda, appar som drog mycket batteri. Så jag hade inget större problem med sånt.

Android

Men nu till det viktiga – Vad tycker du? Slår iOS Android på fingrarna?

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 2 =