Recension: Acer Iconia Tab 10

Jag har återigen fått möjligheten att testa en produkt ifrån Acer. Den här gången är det deras Iconia Tab 10 som jag har känt och klämt på. Det är en tålig surfplatta som ska fungera lika bra inomhus som utomhus. Och skärmen ska vara såpass känslig att det ska gå att skriva på den med en vanlig penna. Vi testar och ser hur det går! 🙂

Specifikationer

Prestanda hos Acer Iconia Tab 10
Operativ System Android
Processor MediaTek MT8127 processor Quad-core 1.30 GHz
Skärm 10.1" WXGA (1280 x 800)
Minne 1 GB
Lagring 16 GB Flashminne
Kamera 2 MP

Formfaktor

Iconia Tab 10 har en 10,1 tums skärm. Jag jämför den naturligt nog med min iPad Air 2 som jag har använt rätt länge. Då känns formen på Tab 10 väldigt ovan, den är betydligt smalare och mer avlång i formen. Efter lite användning undrar jag varför den är utformad på det här sättet. Kanske är den lättare att bära med sig när den är avlång? Jag föredrar nog ändå formatet på iPad.

Fungerar den både inomhus och utomhus?

Att använda Iconia Tab 10 både inomhus och utomhus var inget problem. Men det här är något som fungerar felfritt med de flesta mobila enheter idag. Har funderat på varför det står med som en av fördelarna med just den här surfplattan, men inte kommit fram till något konkret.

Hur går det att skriva på den?

Jag läste att det ska gå att skriva på den här surfplattan med en vanlig penna. Men jag valde att köra det lite ”safe” och testa med min Adonit Jot Pro istället. För hur kul vore det att repa upp skärmen med en vass udd?
Jot Pro är den penna som jag alltid skriver på iPaden med. Jag har testat att skriva med den på en samsungplatta förut och det gick inte alls. Men på den här surfplattan fungerade det till viss del. Den kände av pennan och det gick att skriva, men inte särskilt länge. Efter några bokstäver var det som att den tyckte att det blev för mycket, och strecken jag drog blev bara till prickar på skärmen.
Jag trodde att det kanske berodde på appen, så jag testade med flera olika. Men jag fick samma resultat i alla. Jag kunde skriva några bokstäver, upp till några ord, innan det övergick till slumpmässiga prickar.

Acer Iconia Tab 10

Slutsats

Det var roligt att få testa en androidplatta med så pass bra tryckkänslighet. Men efter lite användning kunde jag bara konstatera att tekniken i den här surfplattan behöver vidareutvecklas. Den känns helt enkelt inte färdig ännu. Den är väldigt tryckkänslig, men registrerar inte alla rörelser på rätt sätt. Skroll blir till klick, och en mening skriven med penna blir till morsekod.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 19 =