Vägen tillbaka till Android

För 2 år sedan köpte jag min första iPhone. Innan det hade jag bara ägt Android-mobiler och var helt nöjd med det. Men jag var ändå nyfiken, varför är folk så frälsta i dessa iPhones? Jag skrev ett inlägg om hur jag upplevde övergången och skillnaderna jag stötte på längs vägen.

Dags för en ny mobil

Men på senare tid har skärmen på min iPhone 5s börjat kännas väldigt liten. Jag märkte att jag sällan använde den, utan gick hellre och hämtade min iPad så fort jag skulle läsa något eller kolla på YouTube och liknande. När den sedan började stänga av sig under löprundorna tröttnade jag. Det var dags för en ny mobil. Men exakt vilken visste jag inte ännu.

Nya krav och behov

När jag skulle välja ut en ny mobil var det intresset för programmering som fick styra. Android är skrivet i Java, vilket innebär att jag kan öva på att utveckla appar till Android med dem kunskaper jag redan har inom programmering. Självklart skulle jag kunna lära mig Objective C och Swift för att utveckla till iPhone, men det kändes enklast att börja med det språk jag kan.

Aktuella Android-mobiler

De mobiler som var någorlunda nya när jag började min Android-jakt var Samsung Galaxy S7/Edge, Nexus 6P, 5X och HTC 10 (var påväg).
Nexus kändes helt rätt ur ett utvecklarperspektiv. Root är enkelt och det finns många Roms att välja mellan, och potentiellt bygga vidare på. Men när jag väl fick möjlighet att känna och klämma på en 6P kändes den så billig. Den var liksom för lätt i handen.
HTC var jag inte sugen att vänta på, så det slutade med att jag gick hem med en Samsung Galaxy S7 Edge. Alldeles för stor för mina små händer, men fullspäckad med funktioner som jag inte använt mig av tidigare.

Samsung Galaxy S7 edge

Såhär ser s7:an ut, min är dock svart!

Hur jag upplever min Samsung får jag återkomma om i ett senare inlägg 🙂

You may also like...

2 Responses

  1. Spännande! Ska bli kul att se hur du upplever den.

  2. Erik skriver:

    Ja, hur känns den så här efter några dagar i dina ägor? Själv kör jag en Nexus 6 som är rätt stor men jag är rätt nöjd totalt sett. Självklart vill man alltid ha mer av batteritiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex − 4 =