Recension av Samsung Galaxy S7 Edge

Nu har jag haft min nya Samsung i några veckor och känner mig äntligen redo för en ordentlig utvärdering. Vad har varit bra? Vad har varit dåligt? Har den överträffat mina förväntningar eller knappt nått upp till dem? Vi ska se!

Tekniska specifikationer

Vi börjar med en kort sammanfattning av de tekniska specifikationerna. Jag läste innan köpet att den bakre kameran skulle vara den bästa på marknaden just nu. Det gjorde mig riktigt nyfiken!

Specifikationer
Skärmstorlek 5.5 tum
Kamera(Front) 5 MP
Kamera(Baksida) 12 MP
RAM 4 GB
Processor Exynos 8890 Octa-core (2.15GHz och 1.6GHz Quad-Core)
Lagringsutrymme 32 GB (plats för SD kort – yäy!)
Batterikapacitet 3600mAh (ej utbytbart)

Valmöjligheter

Då Samsung har återinfört möjligheten att använda SD-kort i mobilen så har samtliga modeller av Galaxy S7 Edge 32GB lagring. Däremot kommer den i flera olika färger. Svart, vit och guld (Nu även rosa! Önskar att den färgen hade varit med från början). Jag valde svart då jag vet att jag tycker om att variera mellan olika färgglada skal, då är det bra om färgerna på mobilen är mer diskreta 🙂

Kameran

Kameran var ju något jag verkligen såg fram emot att testa. Enligt recensioner skulle det vara den bästa kameran på marknaden – woho! tänkte jag. Jag älskar att fotografera, och fyller snabbt upp minnet med bilder. Men jag måste vara ärlig, det här kan omöjligen vara den bästa kameran på marknaden. Fy vad besviken jag blev.
Vi kan börja med den främre kameran, den som vissa kallar för ”selfiekameran”. När den får syn på ett ansikte så suddar den ut ansiktsdrag, för att försköna bilden. Det är ju hemskt att ha en sådan funktion inbyggd i originalkameran. Den går alltså inte att stänga av! Vilket för mig gör den främre kameran helt obrukbar.

Samsung-Front-Kamera

Den bakre kameran har som tur är inte samma sudd-funktion. Men den är inte en av dem bästa jag har testat. Det blev tydligt när jag och sambon var förbi storforsen under semestern. Vi filmade forsen båda två, jag med min S7 Edge och han med sin iPhone 6. Hans video blev felfri, medan min blev märkbart pixlig. Jag dubbelkollade inställningar och testade pro-läget för att försöka få bort problemen. Men inget hjälpte.

Samsung Kamera

Formfaktor

Tycker man inte om stora mobiler så är Edge ett dåligt alternativ. För den är väldigt stor. För min del var det dock en lättnad, för jag har länge gått och stört mig på att skärmen på min iPhone 5S är så liten. Med en stor skärm har det nu blivit behagligare för ögonen att följa nyheter och sociala medier.
Ett oväntat problem som uppstod var däremot när jag skulle ut och springa med mobilen i ett vanligt sportarmband. Först var det inga butiker som valde att köpa in det (i Boden eller Luleå), så jag var fick beställa det på nätet. Det var rätt skönt ändå, för priserna är ofta lägre hos webbshoppar. Det riktiga problemet var att få på sig armbandet och hitta ett bekvämt sätt att springa med mobilen. Den är helt enkelt för stor för mina armar . Men är man lite längre eller större byggd än vad jag är kanske det här inte är ett problem 🙂

Vattentät

Jag visste när jag köpte mobilen att den skulle vara vattentät. Men det var verkligen inte en funktion jag har saknat i mina tidigare mobiler. Det är ju teknik, man vet att det inte kommer tåla en massa vatten och man är van vid det. Så när jag såg videorecensioner som påpekade att ljudet är något ”burkigare” till förmån för en vattentät mobil blev jag besviken. Men efter att ha använt mobilen ett tag måste jag erkänna att jag har fått en helt annan inställning. Det är så himla skönt med en mobil som man vet klarar av att bli utsatt för vatten! Jag har inte vågat simmat med den. Men aktiviteter som t.ex. att springa i ösregn blir så mycket enklare när jag slipper oroa mig för att mobilen ska bli blöt.

Samsung Galaxy S7 Edge Undersida

Edgefunktioner

Samsung har byggt ut edge:en så att den är bredare än vad den var på tidigare versioner i Edge-serien. Så dem widgets som används på kanten sträcker sig längre in på skärmen. I dagsläget kan man använda kompass, linjal, genvägar och liknande där. Men eftersom hela konceptet handlar om den här edgepanelen så förväntade jag mig fler funktioner redan från början. Förhoppningsvis kommer det fler med tiden.

Samsung Edge S7 Edge

Batteritiden

Batteritiden tycker jag är riktigt bra. Jag har inte kört något regelrätt batteritest, men jag skulle kunna använda mobilen i åtminstone två dagar utan att ladda den. Och då är jag en flitig användare.

Samsung-Battery-3

Sammanfattningsvis

Högtalarna och kameran var betydligt sämre än vad vi är vana vid i smartphones idag. Tekniken har kommit längre, men det ger inte Samsung uttryck för i den här mobilen. I framtiden hoppas jag däremot att alla mobiler kommer vara vattentäta, för det är användbart.
Jag är nöjd med mitt köp, men jag skulle inte rekommendera någon att köpa just den här mobilen. Den är helt enkelt inte värd pengarna.

You may also like...

1 Response

  1. 20 september, 2016

    […] min recension av S7 Edge nämnde jag att jag valde den svarta varianten för att jag tycker om att växla mellan färgglada […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 7 =