Skal till Samsung Galaxy S7 Edge

I min recension av S7 Edge nämnde jag att jag valde den svarta varianten för att jag tycker om att växla mellan färgglada skal. Så jag tänkte att det inte är mer än rätt att jag visar valet av skal också!

Vad vill jag få ut av ett skal?

Alla som köper skal gör det inte av samma anledning. Så för att förstå valet kan det vara bra att börja med vad jag förväntade mig av det. Jag har lätt för att tappa mobilen. Men jag har aldrig förstört någon av mina mobiler på grund av det, eftersom jag alltid har lyckats köpa ett stöttåligt skal i tid. Mina skal har sen en tendens att bli ordentlig repiga och få djupa jack efter upprepade fall, men mobilen klarar sig alltid bra. Så jag hade samma krav som alltid, ett riktigt stöttåligt skal skulle jag ha.

Vad fanns det att välja mellan?

När jag köpte min Samsung så hade den funnits ute på marknaden i drygt en månad har jag för mig. Det fanns inga skal att köpa i butik här i Boden(eller Luleå), så jag fick vända mig till nätet.
Speck var ett märke som jag fastnade för rätt snabbt. Deras Candyshell verkade stabila, men med ett inslag av färg. Det gillade jag! Men det visade sig att enbart iPhoneskalen var färggalda, inte dem till Samsung!
Sen fanns ju även Otterbox som jag hade till min iPhone. Men deras hemsida strulade så jag kunde inte beställa hem något skal därifrån.
Så efter mycket letande, jämförande och förhandlande med mig själv om vilka kriterier som egentligen måste uppfyllas valde jag ett skal ifrån Spigen. Rent generellt hade deras skall alldeles för diskreta färger för min smak. Men jag hittade ett lila som jag slog till på.

Spigen Slim Armor

Så ett lila skal av modellen Slim armor ifrån Spigen är det jag har kört med ifrån start. Det har blivit repigt, men det beror på att den har fått vara med om allt möjligt i vardagen. Jag har tappat det några gånger och mobilen är helt oberörd. Så den uppfyller verkligen mina krav på ett ordentligt mobilskal!

Skalet Spigen till Samsung S7 Edge

Okej, det här med färgen…

När jag beställde skalet och läste att det skulle vara lila föreställde jag mig en fin, varm lila nyans. Men det tycker jag inte riktigt att det här är. Jag skulle nog kalla det här för budget-lila. Typ det man nöjer sig med när man inte riktigt orkar eller hinner anstränga sig för att hitta rätt nyans. Men då får man påminna sig om att smaken är som baken.. Det här kanske är en fin lila nyans i andras ögon?

Spigen i färgen lila

…Men den lilla flärpen!

Jag kallar den silvriga saken på baksidan för den lilla flärpen. Det kanske inte är den bästa beskrivningen, men den duger. Jag tyckte den såg rätt onödig ut på bilden när jag först beställde skalet, men den har visat sig vara användbar! Jag använder den flitigt genom att luta bak mobilen när jag läser nyheter eller kollar på YouTube-klipp. Jag önskar bara att den gick att luta bakåt i vertikaltläge också, nu funkar bara horisontellt läge.

Spigen med stödet utfällt

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 1 =